It is currently Wed 28 Jun, 2017 21:13

All times are UTC + 2 hours




 Page 1 of 2 [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: contacten
PostPosted: Thu 24 Jan, 2013 22:33 
Registered
Registered

Joined: Thu 24 Jan, 2013 19:01
Posts: 1
ik heb facturama de contacten van de mac over laten nemen.
alleen zodra ik op een naam sta en aan klik komt er een ander op de factuur te staan.
heeft iemand daar een oplossing voor?

gr Marcel


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Thu 24 Jan, 2013 22:52 
Site Admin
Site Admin

Joined: Sat 25 Dec, 2004 16:19
Posts: 423
Marcel Koning wrote:
ik heb facturama de contacten van de mac over laten nemen.
alleen zodra ik op een naam sta en aan klik komt er een ander op de factuur te staan.
heeft iemand daar een oplossing voor?

Maak in Contacten een groep aan met alleen de debiteuren.
Vertel Facturama die groep te gebruiken.



_________________
Met vriendelijke groeten,

Bert Rozenberg
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Wed 06 Mar, 2013 17:35 
Registered
Registered

Joined: Wed 06 Mar, 2013 17:25
Posts: 8
En als je nu alle contacten erin gebruikt moet je dan alle contacten onder debiteuren vermelden???


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Wed 06 Mar, 2013 17:37 
Registered
Registered

Joined: Wed 06 Mar, 2013 17:25
Posts: 8
En ik weet niet waarom maar hij geeft bij sommige contacten (null) ervoor aan, hij verspringt steeds en ik kan geen producten in de factuur toevoegen, iemand een idee hoe dit werkt? Handleiding bied niet veel troost namelijk...


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Fri 17 Jan, 2014 12:36 
Registered
Registered

Joined: Thu 15 Mar, 2012 16:25
Posts: 4
Ik heb facturama overgezet op mijn nieuw mac. dit is goed gegaan alles is bewaard gebleven alleen nu ben ik alle relaties kwijt. Hij loopt niet gesynchroniseerd met het adresboek.
in configuratie kan ik alleen alle contacten aanvinken, maar dat verschijnt er een lege pagina bij relaties en kan ik wel het icoontje 'adresboek' aanklikken, waar dan wel alle gegevens nog in staan.
hoe voeg ik dit weer samen?

mvg Rineke Janson


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Mon 02 Jun, 2014 10:27 
Registered
Registered

Joined: Tue 14 Jan, 2014 14:29
Posts: 7
Hallo,

Mijn adresboek synchroniseert niet meer met mijn contacten van mijn mac.
Wanneer ik een nieuwe naam toevoeg in Contacten van mijn mac, komt deze er niet bij te staan in mijn relaties.
dit ging tot vorige week altijd goed.

ik krijg het ook niet als ik een reset doe van mijn contacten.

ik kan zo geen facturen sturen, graag een oplossing.

gr Erik


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Mon 02 Jun, 2014 12:20 
Site Admin
Site Admin

Joined: Sat 25 Dec, 2004 16:19
Posts: 423
Erik Mostert wrote:
Mijn adresboek synchroniseert niet meer met mijn contacten van mijn mac.
Wanneer ik een nieuwe naam toevoeg in Contacten van mijn mac, komt deze er niet bij te staan in mijn relaties.
Facturama synchroniseert niet met het adresboek, maar gebruikt het adresboek rechtstreeks.
Weet je zeker dat je het nieuwe contact aan de juiste groep hebt toegevoegd?
Probeer anders eens met de gegevens van de betreffende relatie te spelen.
Is het een bedrijf en zo ja, is het ook als bedrijf gemarkeerd?
Wat gebeurt er als je een contactpersoon toevoegt aan het bedrijf.
Als we iets meer info hebben, dan kunnen we gerichter zoeken.



_________________
Met vriendelijke groeten,

Bert Rozenberg
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Thu 05 Jun, 2014 08:55 
Registered
Registered

Joined: Wed 04 Jun, 2014 14:18
Posts: 3
Hallo,

Ik heb facturama nu een 2 weken in gebruik, en kom niet heel ver.
Ik loop tegen meerdere problemen op:

De contacten toevoegen lukt niet.
Facturen opslaan en of versturen wil ook niet.
korting berekenen bijv 5 of 10% wil ook niet.
Factuur met eigen logo maken is gelukt, alleen nu wordt hij niet gewoon zichtbaar, of dat ik hem moet aanpassen, er wordt gemeld dat hij de logo bestand heeft geaccepteerd.

Bert, ga nu niet melden dat ik de help pagina niet heb door gelezen op facturama! of andere formulaties die geen betrekking hebben op dit probleem.

Ik zie je begeleidende antwoorden tegemoet, zodat ik verder kan.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Thu 05 Jun, 2014 12:12 
Site Admin
Site Admin

Joined: Sat 25 Dec, 2004 16:19
Posts: 423
Robert Prins wrote:
De contacten toevoegen lukt niet..

Wat betekent 'lukt niet'?

We kunnen u het beste helpen als u uw vragen duidelijk formuleert.
- welke handelingen verricht u
- wat u verwacht dat er dan moet gebeuren
- wat gebeurt er daadwerkelijk

Quote:
Facturen opslaan en of versturen wil ook niet.

Dat komt waarschijnlijk omdat u nog geen contact geselecteerd hebt.

Quote:
korting berekenen bijv 5 of 10% wil ook niet.

Daar is niet in voorzien. Maar tijdens het samenstellen van de factuur staat altijd het subtotaal in beeld. Daardoor is het niet ingewikkeld om zelf het kortingsbedrag uit te rekenen. Dit kunt u vervolgens als een negatief bedrag in de factuur opnemen.

Quote:
Factuur met eigen logo maken is gelukt, alleen nu wordt hij niet gewoon zichtbaar, of dat ik hem moet aanpassen, er wordt gemeld dat hij de logo bestand heeft geaccepteerd.

Sorry, maar ik begrijp niets van bovenstaande zin.



_________________
Met vriendelijke groeten,

Bert Rozenberg
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Thu 05 Jun, 2014 16:25 
Registered
Registered

Joined: Wed 04 Jun, 2014 14:18
Posts: 3
Bert,

op het moment als je facturama opent en je gaat naar contacten kun je klikken en contacten slepen, maar de contacten komen er niet in te staan, ook kun je er geen contacten handmatig in zetten.

Wat betreft het logo: ik heb het gevolgd zoals u dat beschreef, vanuit daar is bevestigd in congrificatie dat het logo bestaat en dat het zichtbaar is, alleen ik kan het nergens ontdekken in het programma facturama!

Ik zie u antw tegemoet.

Robert Prins.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Thu 05 Jun, 2014 20:04 
Site Admin
Site Admin

Joined: Sat 25 Dec, 2004 16:19
Posts: 423
Robert Prins wrote:
op het moment als je facturama opent en je gaat naar contacten kun je klikken en contacten slepen,..

Er valt niets te slepen. Facturama maakt gebruik van de Contacten-app van OS X. Je moet je contacten dus toevoegen aan de Contacten-app.
Het beste kun je in de Contacten-app een groep aanmaken met je debiteuren en Facturama vertellen dat het die groep moet gebruiken.

Quote:
Wat betreft het logo: ik heb het gevolgd zoals u dat beschreef, vanuit daar is bevestigd in congrificatie dat het logo bestaat en dat het zichtbaar is, alleen ik kan het nergens ontdekken in het programma facturama!

In het programma zie je het verder ook niet, alleen op de facturen en offertes.



_________________
Met vriendelijke groeten,

Bert Rozenberg
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Tue 10 Jun, 2014 09:46 
Registered
Registered

Joined: Tue 14 Jan, 2014 14:29
Posts: 7
admin wrote:
Erik Mostert wrote:
Mijn adresboek synchroniseert niet meer met mijn contacten van mijn mac.
Wanneer ik een nieuwe naam toevoeg in Contacten van mijn mac, komt deze er niet bij te staan in mijn relaties.
Facturama synchroniseert niet met het adresboek, maar gebruikt het adresboek rechtstreeks.
Weet je zeker dat je het nieuwe contact aan de juiste groep hebt toegevoegd?
Probeer anders eens met de gegevens van de betreffende relatie te spelen.
Is het een bedrijf en zo ja, is het ook als bedrijf gemarkeerd?
Wat gebeurt er als je een contactpersoon toevoegt aan het bedrijf.
Als we iets meer info hebben, dan kunnen we gerichter zoeken.



Hallo Bert,

Ik heb de contacten aan de juiste groep toegevoegd.
ik heb zelfs de groep een keer verwijderd en opnieuw ingevuld.
bedrijf aan vinken of niet dat maakt niet uit.

het lijkt als of hij willekeurig contacten overneemt.

Ik hoor het graag, want ik kan al een week geen facturen/offertes meer sturen.

mvg. Erik


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Tue 10 Jun, 2014 10:41 
Site Admin
Site Admin

Joined: Sat 25 Dec, 2004 16:19
Posts: 423
Erik Mostert wrote:
het lijkt als of hij willekeurig contacten overneemt.


Let er op dat een contact minimaal de volgende gegevens moet bevatten:
- In de juiste groep staan.
- Een achternaam hebben of een bedrijfsnaam (en dan aangemerkt als bedrijf).
- Een adres hebben (vereist door de belastingdienst).

Als een contact daar niet aan voldoet, dan wordt hij niet in de lijst opgenomen.



_________________
Met vriendelijke groeten,

Bert Rozenberg
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Mon 20 Oct, 2014 12:32 
Registered
Registered

Joined: Wed 04 Jun, 2014 14:18
Posts: 3
Hallo,

De debiteuren of te wel de contacten toevoegen aan de relatie wil niet.
Ook niet vanuit de configuratie? handmatig toevoegen lukt ook niet.
een klantenmap aangemaakt die vind facturama ook niet ( het betreffen inprinciepe alle contacten die ik heb.)

Heeft iemand enig idee hoe ik alle contacten in facturama kan zetten? ( de help pagina bied mij weinig)

Alvast bedankt.

Gr Robert.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: contacten
PostPosted: Sun 16 Nov, 2014 22:24 
Registered
Registered

Joined: Wed 13 Nov, 2013 14:07
Posts: 19
Location: Zaanstad
Robert Prins wrote:
Hallo,

De debiteuren of te wel de contacten toevoegen aan de relatie wil niet.
Ook niet vanuit de configuratie? handmatig toevoegen lukt ook niet.
een klantenmap aangemaakt die vind facturama ook niet ( het betreffen inprinciepe alle contacten die ik heb.)

Heeft iemand enig idee hoe ik alle contacten in facturama kan zetten? ( de help pagina bied mij weinig)

Alvast bedankt.

Gr Robert.



Zelfde probleem hier, een aantal namen staat er nog in vanaf het begin maar de rest komt er niet bij?


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 2 [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

cron